The Siqnificant Company järjesti 13.3.2019 yhdessä Työeläkeyhtiö Elon kanssa kutsuvierastapahtuman, jossa annoimme suurelle yleisölle mahdollisuuden maistaa palan työelämän vallankumousta. Paikalla oli reilut 150 barrikadeille noussutta johtajaa ja HR-päättäjää. Mutta mistä kaikki sai alkunsa? 

Vallankumouksen valmistelu käynnistyi jo vuonna 2016 

Iso sanomamme on, että valta on siirtynyt työnantajilta työntekijöille. Talentti siis valitsee aina itse työpaikkansa. Vaikka työvoimaa olisi saatavilla, kovimmasta talentista on aina pulaa. Siksi keskeiseksi menestystekijäksi on noussut yritysten kyvykkyys ymmärtää se, mikä juuri heidän talenteilleen on työssä ja työpaikalla kaikista merkityksellisintä.

Markkinoilla voittaa se, joka saa parhaat työntekijät, talentit.  Miten yrityskulttuuria tulisi siis rakentaa, jotta se houkuttelisi töihin juuri ne omalle yritykselle oikeatalentit? Ja edelleen, miten yrityskulttuuri varmistaisi sen, että talentti olisi työssään onnellinen, voisi hyvin ja kehittyisi vielä entistäkin paremmaksi?  Tästä tematiikasta aloimme puhua vuonna 2016, toimitusjohtajamme Markuksen lanseeraamalla käsitteellä, #työntekijäymmärrys. 

Rakensimme tuolloin kyselyjärjestelmän, SiqninSiqni on maailman ensimmäinen työntekijäymmärryskysely, joka haastaa täysin perinteisen tavan tutkia ja kehittää henkilöstöä.

Siqnin ansiosta johto, HR tai organisaation ulkopuoliset konsultit eivät enää määrittele mikä henkilöstölle on tärkeää, eli päätä mitä 30-60 väittämää henkilöstöltä kysytään, mitataan ja kehitetään. Mielestämme tällaisessa vanhassa lähestymistavassa ei ole mitään järkeä. Siksi uudistimme tavan kysyä siten, että työntekijät saavat äänensä kuuluviin ja johto tarkasti priorisoidut tulokset siitä, mitä pitää kehittää.  

Siqnin tehtävänä on luoda yritysjohdolle ymmärrys siitä, mitkä asiat heidän työntekijöilleen ovat juuri nyt merkityksellisimpiä työssä motivoitumisen kannalta. Viimeisen kolmen vuoden aikana Siqni on toteutettu yli 100 organisaatiossa – parhaimmillaan Siqni on tehty asiakasyrityksissämme tänä aikana jo neljättä kertaa.  

Työntekijäymmärryksen äärelle pysähtyminen on ollut Siqni-kyselyn toteuttaneille organisaatiolle pysähdyttävä ja silmiä avaava kokemus. “Vihdoin ollaan oikeiden asioiden äärellä!”, “Mehän ollaan pantu fokus ihan vääriin asioihin?” “Me tarvitaan kulttuurimuutos!” ovat esimerkkejä niistä johtoryhmien välittömistä kommenteista, joita Siqnin tulosten näkeminen on aiheuttanut. Siqnistä oivaltaakin uusia asioita, jotka auttavat oman yrityskulttuurin johtamisessa 

Future Workplaces – työntekijäymmärrys johtamisen ytimessä 

Viime vuosien aikana olemme tavanneet huikeita organisaatioita, jotka ansaitsevat saada tunnustusta intohimoisesta, rohkeasta ja inhimillisestä lähestymistavastaan kehittää työpaikkaansa. Koska haluamme tuoda esille näiden yritysten tarinoita ja hyviä esimerkkejä, käynnistimme vuoden 2019 alussa Future Workplaces 2020 –tutkimuksen.  

Future Workplaces – tutkimuksessa sertifioidaan ja listataan parhaan työntekijäymmärryksen omaavat työpaikat. Näiden työpaikkojen tarinoita tullaan jakamaan läpi vuoden Future Workplaces –sivustollaFuture Workplaces tunnustuksen saaminen kertoo:  

  1. Rohkeudesta. Vaatii rohkeutta johdolta ja HR:ltä päästää irti vanhan maailman henkilöstökyselyistä, ja lähteä kehittämään työpaikkaa työntekijöille merkityksellisimmät asiat edellä. On rohkeaa todentaa omilla teoillaan ja valinnoillaan sitä faktaa, että valta on siirtynyt työntekijöille. 
  2. Intohimosta. Kun laitamme fokuksen ihmisille merkityksellisimpiin asioihin, rakennamme vahvaa välittämisen kulttuuria. Ihmiset haluavat antaa parhaansa, kun heille merkityksellisimmät asiat toteutuvat työpaikalla. Työstään liekeissä olevat ihmiset todennäköisesti myös loistavat työssään ja suosittelevat työpaikkaansa kavereilleen ja tuttavilleen. 
  3. Inhimillisyydestä. Työntekijät ovat yksilöitä, jolloin yhdelle ihmiselle merkityksellisimmät asiat ovat aina sidoksissa paitsi työpaikkaan, niin työtehtäviin ja omaan elämäntilanteeseen. Tahto laittaa tämä yksilöllisyys ja ihmisten ymmärtäminen koko organisaation kehitystyön ytimeen, osoittaa inhimillisyyttä. Future Workplaces –tutkimuksessa käytettävä Siqni-kysely on ainoa henkilöstökysely, jossa vastaaja saa välittömästi kyselyyn vastattuaan, oman yhteenvetonsa omista vastauksistaan. Näin luodaan keskustelualusta merkityksellisiin 121-keskusteluihin (tai kehityskeskusteluihin) oman esimiehen kanssa. 

Kun haluat jatkossa kuulla tarinoita ja lukea blogeja Future Workplaces –sertifioiduista työpaikoista, voit seurata meitä TwitterissäInstagramissa ja LinkedInissä 

Kirjoittaja:

Mona Rundberg
puh. +35840 5923 401

Oliko artikkelimme hyödyllinen?

Tilaa meidän uutiskirje, niin saat uudet artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi!