Fluido on kymmenisen vuotta sitten perustettu Salesforce –konsultointitalo, josta on vuosien saatossa muodostunut Pohjoismaiden kovimpien, Salesforce –talenttien yhteisö. Suurimman kasvuloikan Fluido on ottanut viimeisen kolmen vuoden aikana, jolloin henkilöstömääräkin on lähes kolminkertaistunut.

“Tulin Fluidolle töihin reilut kahdeksan vuotta sitten. Olin tuolloin Fluidon kuudes työntekijä. Nyt meitä on jo lähes 300. Toimistojakin on jo viidessä maassa; Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Slovakiassa”, kuvailee Fluidon Head of People & Culture, Pauliina Löytty.

Kulttuuri nopean kasvun tukena

Fluidolle on alusta asti ollut selvää, että kestävää kasvua voidaan rakentaa ainoastaan huolehtimalla omien ihmisten kantokyvystä. Projektimaisessa konsulttityössä tämä on usein haastavaa, eikä aina ihan yksinkertaisesti ratkottavissa. Fluidolla ollaan kuitenkin jatkuvasti hereillä ihmisten jaksamisen suhteen; vuoden 2019 alussa The Siqnificant Company selvitti Siqni-kyselyllä fluidolaisille merkityksellisimpiä asioita työpaikalla. Kaikista merkityksellisimmäksi asiaksi fluidolaisille nousee Työn ja vapaa-ajan tasapaino, jonka henkilöstö myös kertoo toteutuvan työpaikalla hyvin.

“Me arvostetaan sitä, että elämässä on muutakin kuin työ. Varsinkin, kun töihin suhtaudutaan meidän kaltaisessa yhteisössä aika intohimolla. On tärkeää, että aina on joku, joka vähän seuraa sitä, että sulla ei mene työn tekeminen ihan överiksi. Meillä esimiehet esimerkiksi seuraa hyvinkin tarkasti työaikaa ja laskutusta. Työntekijöiden kanssa käydään myös säännöllisesti nk. mikrokeskusteluja. Mikromanageerausta ei kuitenkaan ole. Ei me katsota milloin ihminen tulee töihin tai lähtee kotiin, kunhan pysytään työajan raameissa ja asiakasprojekti toimii, se riittää. Ei mitenkään olisi mahdollista kasvaa yrityksenä näin nopeasti, jos meillä ihmiset palaisivat loppuun työmäärän alla”, Pauliina summaa. Näin on rakennettu työpaikkaa, joka viime vuonna yksistään kasvoi 50%, saavuttaen 28 MEUR liikevaihdon. Ei hassumpaa!

Syvälle menevää erikoistumista ja räätälöityjä urapolkuja

Fluidolaisten osaamisen kehittämisessä auttaa suuresti se, että Salesforcessa erikoistumisen mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Fluidolla työntekijät pääsevät tosin kehittymään paitsi konsultoimansa tuotteen puolesta, niin oppimalla myös äärimmäisen kovatasoisilta työkavereiltaan. Jokainen fluidolainen voi lisäksi räätälöidä omaa uraansa omien henkilökohtaisten mielenkiinnon kohteidensa pohjalta.

Pauliina kertoo kehittymisen kulttuurin olevan edelleen tänä vuonna heille yhtenä fokusalueena, sillä Fluidon työntekijöille merkityksellisimpien asioiden joukkoon nousee tutkitusti, omia kiinnostuksia vastaavat kehitysmahdollisuudet, mahdollisuudet edetä uralla sekä työskentely ammattitaitoisten kollegoiden kanssa.

Kaiken pohjalla: Vahvasti arvojohdettu yhteisö

Fluidolla on hyvin matala hierarkia ja työkavereihin suhtaudutaan perhemäisen lämpimästi. Arkea rakennetaan tinkimättömästi arvojen; Friends don’t let friends down, We Trust, Words Speak Clouder than Words, We Believe in Superheros ja Work must be fun, varaan. Näitä arvoja puntaroidaan systemaattisesti jo rekrytoinnin eri vaiheissa. Uuden fluidolaisen perehdytys on myös suunniteltu pelillistetyksi kulttuuriin kasvamisen poluksi, jossa opetetaan arvojen mukaiseen ja oma-aloitteiseen työotteeseen. Jatkossa Fluido aikoo Siqni-kyselystä saamansa palautteen perusteella panostaa entistä enemmän lähiesimiestyöskentelyyn. Se on palvelu, jonka Fluido kokee tärkeäksi työntekijöilleen tarjota.

 


The Siqnificant Company antoi Fluidolle maaliskuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Mona Rundberg
puh. +35840 5923 401

Oliko artikkelimme hyödyllinen?

Tilaa meidän uutiskirje, niin saat uudet artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi!