Pöllöjengi

”Se on tämä meidän mahtava pöllöjengi,” toteaa Maaret Jokinen MTV:n Head of HR, kun kysyn, mikä on hyvän työpaikan salaisuus MTV:llä. ”Meillä jokainen voi olla oma itsensä ja kaikkia kunnioitetaan ja arvostetaan, juuri sellaisena kuin on. Yhteistyö-arvomme mukaan uskomme, että me kaikki olemme timantteja, niin osaajina kuin tyyppeinä. Tuo arvostus on lähtökohta kaikessa mitä teemme.”

Siqni-tutkimus vahvistaa Jokisen tunteen. Siqni-tulosten mukaan MTV:llä koetaan vahvaa yhteisöllisyyttä ja kollegoiden ammattitaitoa arvostetaan. ”Yhteishenki ja työkavereiden tuki ovat läsnä jokaisessa työpäivässä. Teen työtäni kovien ammattilaisten kanssa, joilla on asenne kohdallaan,” kuvaa eräs MTV:n työntekijä työpaikkaansa.

Korona-aikanakin yhteisöllisyyteen on panostettu, sisäistä viestintää on lisätty ja erityisesti tiimitasolla on tehty yhteisiä asioita mitä rajoitusten puitteissa on voitu turvallisesti toteuttaa: on käyty melomassa, metsäretkillä, pakopeleissä ulkosalla ja asahi-tunneilla puistossa, mutta ei yhteisöllisyys pelkillä sirkustempuilla rakennu.

Yksi keskeinen tekijä vahvassa yhteishengessä on ollut matala hierarkia: ”Kukaan ei ole kysymyksiin vastaamisen yläpuolella”. ”Ollaan kaikki samaa tiimiä”. ”Johto on avointa ja näkyvissä”, kertovat Siqni-kyselyn vastaajat. Yksi jengi. Omanlaisensa.

”Nämä viime vuodet ovat olleet melkoista vuoristorataa, niin kuin koko media-alalla. Murros ja muutos tarjoavat usein vain kaksi vaihtoehtoa, joko se hajottaa tai vahvistaa. Me päätettiin yhdessä, että tämä on meille mahdollisuus ja sen mukaan on tehty töitä. Meitä tämä aika on vahvistanut entisestään ja nimenomaan yhteisönä.”

MTV:llä tehdään asioita yhdessä, mutta vastuuta ja omistajuutta saa kantaa myös yksilötasolla. MTV:llä työntekijät kokevat voivansa vaikuttaa työhönsä ja saavansa tehdä päätöksiä itsenäisesti. Molemmat seikat kielivät vahvasta luottamuksesta työntekijöiden ja organisaation johdon välillä ja kun luottamus on kohdillaan, ei organisaatiota pysäytä mikään.

Eikä vuonna 2020 juuri pysäyttänytkään: Masked Singer Suomi, Tanssii Tähtien Kanssa, Putous, Talent Suomi, MTV Uutiset Live ja niin edelleen ja niin edelleen. MTV:n pöllöjengiläiset tuottivat vuonna 2020 osaavien kollegoiden kanssa jälleen useita menestysohjelmia. Sellaisia, joista voi aidosti olla ylpeä ja niin niistä Pöllölaaksossa ollaankin.


The Siqnificant Company antoi MTV:lle marraskuussa 2020 Future Workplaces –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Työvälineenä työntekijäkokemuksen tason selvittämiseen, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Panu Luukka
panu@leidenschaft.fi
p. +358 40 530 0889