Plan

Plan International Suomi on toiminut lasten oikeuksien ja tasa-arvon asialla Suomessa jo vuodesta 1998 lähtien. Tänä päivänä Planilla työskentelee n. 100 henkilöä asiantuntijatehtävissä ja feissareina, tavoitteenaan parantaa erityisesti maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten, erityisesti tyttöjen, elämää ja suojelua.

Plan International Suomi on toiminut lasten oikeuksien ja tasa-arvon asialla Suomessa jo vuodesta 1998 lähtien. Tänä päivänä Planilla työskentelee n. 100 henkilöä asiantuntijatehtävissä ja feissareina, tavoitteenaan parantaa erityisesti maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten, erityisesti tyttöjen, elämää ja suojelua. Kesätöiden aikaan Planiin liittyy aina vielä suurempikin joukko sen missiosta innostuneita, merkityksellistä työtä hakevia nuoria.

Plan menestyi jo 2019 Future Workplaces -tutkimuksessa, jonka sertifikaatin he saavuttivat nyt toistamiseen helmikuussa 2020. Jos viime vuoden Siqni-kyselyn tulokset esihenkilötyön osalta olivat jo kannustavaa luettavaa, niin Planin jatkopanostukset tähän osa-alueeseen vuoden 2019 aikana saivat hienon palkinnon vieläkin ylistävämpien työntekijäpalautteiden muodossa.

”Olemme viime vuoden palautteesta rohkaistuneena satsanneet vieläkin enemmän esihenkilötyöhön lisäämällä esihenkilöiden määrää ja sitä kautta aikaa, jolloin tiimiläinen saa tarvitsemansa tuen ja palvelun. Olemme todella ylpeitä siitä, että työntekijät kokevat esihenkilötyön Planissa olevan erinomaisella tasolla!” – Kirsi Tuovinen, HR-päällikkö

Kysyttäessä esihenkilötyössä onnistumisen taustoista Planilla, Kirsi kertoo, että kaikki lähtee läsnäolosta ja luottamuksen ilmapiirin rakentamisesta. Kun esihenkilöllä on aikaa olla läsnä ja tutustua omiin tiimiläisiinsä, syntyy ihmissuhteita, joissa esihenkilö tuntee tiimiläisen odotukset ja toiveet viestinnän, tuen sekä työn ja muun elämän suhteen. On myös helpompaa olla esihenkilö, kun pystyy priorisoimaan siihen liittyvää tekemistä hyvällä omallatunnolla. Useat esihenkilöt Planilla ovat oman talon kasvatteja, mikä kertoo siitä, että järjestö pystyy suuren sydämen työyhteisön ja äärimmäisen merkityksellisen työn lisäksi tarjoamaan urakehitysmahdollisuuksia yksilöilleen.

Miten hyvää yrityskulttuuria sitten viedään seuraavalle tasolle?

”Yrityskulttuurityötä on varmasti vielä tehtävänä ja porukan kasvaessa kulttuuri elää ja kehittyy siinä mukana. Olemme onnistuneet kasvusta huolimatta säilyttämään hyvän fiiliksen ja halun auttaa kaveria, ja sillä tiellä täytyy jatkaa”, kertoo Kirsi.

Blogitekstiä kirjoitettaessa maaliskuussa 2020 olemme melko poikkeuksellisten olosuhteiden alla. Siksi vuoden 2020 painopisteet elävät ja saattavat ottaa uusia muotoja matkan varrella. Tähän saakka suunnitelmissa on ollut, että Planilla tullaan seuraavaksi keskittymään yksilöiden oman tekemisen sujuvoittamiseen ja selkeytykseen, sillä Kirsi ja esihenkilöt haluavat rakentaa kestävällä pohjalla olevaa kulttuuria. ”Kiireen tuntu on vaivannut meitä aika-ajoin, mutta siihen löydämme varmasti lääkkeet hyvän yhteistyön ja selkeiden fokusten avulla”, pohtii Kirsi. Organisaation esihenkilöt ja HR eivät varmasti jää tavoitteensa kanssa yksin, sillä kuten Siqni-tuloksetkin vahvistavat, vallitsee työyhteisössä vahva osallistamisen ja ratkaisujen hakemisen kulttuuri.


The Siqnificant Company antoi Plan International Suomelle helmikuussa 2020 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Emmi Kantonen
puh. +358 50 370 8419