OK Perintä

OK Perintä Oy on Suomen toiseksi suurin perintäalan yritys ja osa kansainvälisillä markkinoilla toimivaa norjalaista B2BHolding-konsernia. Yhtiöllä on toimipisteet Vaasassa, Helsingissä ja Tampereella. Yritys työllistää noin 140 ihmistä.

OK Perintä on käyttänyt Siqni-henkilöstökyselyä systemaattisesti yrityskulttuurinsa kehittämisessä kolmen vuoden ajan. Tänä vuonna OK Perintä sai ansaitusti Future Workplaces 2020 -tunnustuksen!

Henkilöstöjohtaja Terhi Rasku arvostaa Future Workplaces -tunnustusta korkealle:

Siqni-kysely on auttanut meitä kehittämään yrityskulttuuriamme oikeaan suuntaan. Future Workplaces -tunnustus kertoo, että olemme siinä myös onnistuneet. Meidän ihmiset uskovat kulttuuriimme ja arvoihimme ja kokevat tämän mielekkäänä työpaikkana.

Mitkä ovat OK Perinnän yrityskulttuurin peruspilarit?

OK Perintä haluaa olla perintäalan uudistaja, ja sen missiona on auttaa ihmisiä eteenpäin elämässä. Yritykselle tärkeitä asioita ovat inhimillisyys, vastuullisuus ja työssä viihtyminen.

Arvot näkyvät arjessa, ja Siqni-kyselyn perusteella henkilöstö kokeekin erityisen merkityksellisiksi juuri vahvan yhteishengen sekä työnantajan panostukset työn ja vapaa-ajan tasapainoiseen yhdistämiseen. Nämä asiat myös toteutuvat hyvin.

Kulttuurin ytimessä yhteisöllisyys

OK Perintä on aloittanut toimintansa 1990-luvun alussa perheyrityksenä. Nykyään se on osa isoa kansainvälistä konsernia. Alkuaikojen yhteisöllinen ja lämmin henki ovat edelleen vahvasti osa yrityksen kulttuuria.

Hierarkia organisaatiossa on matala. Johto on päivittäin arjessa läsnä ja helposti tavattavissa. Töihin saa tulla omana itsenään, pönötys ja prosessit loistavat poissaolollaan.

Meillä on yhteinen selkeä tavoite työllemme: auttaa ihmisiä eteenpäin elämässä. Teemme kaikki yhdessä töitä tämän tavoitteen eteen. Meillä ei ole minun töitä vaan meidän yhteisiä töitä, Terhi sanoo.

Siqni-kyselyn avoimissa kommenteissa työntekijä pukee sen sanoiksi näin: ”Meillä on yhteinen halu kehittyä ja olla paras alallaan.”

Työntekijöiden hyvinvointiin myös panostetaan, mikä näkyy Siqni-kyselyn tuloksissa henkilöstön positiivisena palautteena. Työnantajan tarjoamia ja henkilöstön korkealle arvostamia keinoja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen ovat mm. joustavat työajat, vapaa-ajan tapaturmavakuutus, liikunta- ja kulttuurisetelit ja aktiivinen henkilöstökerhotoiminta.

Tiedostamme, että ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita, ja pyrimme joustamaan tilanteen niin vaatiessa. Meillä esimerkiksi perhe-elämän sovittaminen työhön on mahdollista, Terhi toteaa.

Erään työntekijän kommentti kertoo OK Perinnästä paljon: ”Olen onnellinen, että saan työskennellä yrityksessä, jonka arvoihin voin täysin sitoutua.”


The Siqnificant Company antoi OK Perintä Oy:lle lokakuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Siina Haapa-aho
puh. 050 5631 914