Right people. Oikeat ihmiset, huipputyypit.

Niin, silloin kun ollaan suomalaisten(kin) kotien ja perheiden turvallisuuden asialla, ei menestystä voi saavuttaa kuin oikeilla ihmisillä. Siksi on varsin viisasta, että Right People on yksi Sector Alarmin keskeisistä strategisista painopistealueista.

Verrattuna moneen muuhun työpaikkaan Sector Alarm on melkoisessa etulyöntiasemassa: sen ei tarvitse väkisin keksiä sitä merkityksellistä olemassaolon tarkoitusta. Mikä voisi olla innostavampi syy tekemiselle, kuin olla suojaamassa koteja ja perheitä sekä olla luomassa turvallisuudentunnetta ihmisten arkeen, niin kotona kuin työpaikoilla.

Sector Alarm perustettiin Suomeen 2016. Silloin työntekijöitä oli 12. Nyt kolme vuotta myöhemmin työntekijöitä on lähes 200 ja lisää tarvitaan koko ajan. Tekemiselle on imua ja Sector Alarmin tapa toimia on osoittautunut asiakkaissa vetovoimaiseksi. Niin, palvelun hinta on varmasti kohdillaan, mutta kyllä kaiken takana ovat jälleen ne oikeat ihmiset.

”Meille on tärkeää pitää hyvää huolta työntekijöistämme ja sen ansiosta meillä on erittäin tyytyväisiä asiakkaita, jotka voivat luottaa, että me huolehdimme heidän tärkeimmästään eli oman kodin turvallisuudesta” kertoo Sector Alarmin henkilöstöjohtaja Marianne Viinikka.

Mariannen puhe ei ole vailla kaikupohjaa. Tekemässämme Siqni -henkilöstökyselyssä työntekijät kertoivat työpaikastaan mm. seuraavasti:

  • ”Aivan huippua löytää työ, jossa kouluttautuminen ja työ hoituu samalla. Koulutukset huippuluokkaa ja joka päivä töissä oppii jotain uutta!”
  • ”Omassa tiimissä on ihan paras henki. Tiimityö pelittää ja huumori lentää, on kiva nähdä työkavereita.”
  • ”Esimieheni on kannustava, tuo tiimiin positiivisuutta, mutta antaa silti myös rakentavaa palautetta ja välittää työntekijöistään.”
  • ”Ilmapiiri ei ole koskaan ollut niin hyvä kuin nykyään. Kun aloitin työt heräsin joka aamu viideltä ja istuin työvaatteet päällä klo 7 odottamassa että pääsee lähtemään asiakkaalle.”

Ne oikeat ihmiset, mutta ei riitä, että saat kasattua yhteen huipputyypit. Heidät pitää tuntea ja heille pitää rakentaa ympäristö, jossa he haluavat antaa sen parhaansa. Mihin Sector Alarmin kulttuurissa panostetaan? Annetaan Mariannen kertoa lisää:

”Työyhteisössämme on tiivis yhteishenki, meillä on positiivinen ja osallistava ilmapiiri, jossa erilaisuus on rikkautta ja jokainen saa olla oma itsensä. Kulttuurimme kulmakivet ovat oikeat ihmiset ja yhteiset työskentelytavat; me työnantajana tuemme osaamisen kehittymistä, kun työntekijällä itsellään on aito halu kehittyä, saavuttaa ja myös ylittää tavoitteensa sekä luoda hyvää fiilistä työyhteisöömme. Sovituilla työtavoilla ja prosesseilla pyrimme helpottamaan ja sujuvoittamaan arkea, jolloin työntekijä saa keskittyä tekemään työtään tuloksellisesti.”

Sector Alarmin työntekijöille merkityksellisiä asioita ovat hyvä yhteishenki, oikeudenmukainen esimiestyö sekä kulttuuri, jossa voi olla oma itsensä. Nämä asiat toteutuvat työpaikalla Siqni-tutkimuksemme mukaan myös erinomaisesti.

Yksi kohta Mariannen aikaisemmassa kommentissa pistää helposti silmään: ”Me työnantajana tuemme osaamisen kehittymistä, kun työntekijällä itsellään on aito halu kehittyä.” Siis aito halu kehittyä. Mariannen mukaan tärkeintä työssä on asenne. Sitä pitää olla, kaikki muu on opittavissa. Kun asenne on oikea, ovat kehitysmahdollisuudet Sector Alarmilla lähes rajattomat ja vahva kasvu luo mahdollisuuksia lisää päivittäin.


The Siqnificant Company antoi Sector Alarmille lokakuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Panu Luukka