OK Perintä poikkeusaikana

Koronakriisi osui keväällä OK Perintään siinä missä kaikkiin muihinkin yrityksiin ja työyhteisöihin. Eikä sen aiheuttamilta muutosjohtamisen haasteilta tässäkään yrityksessä ole vältytty.

Koronakriisi osui keväällä OK Perintään siinä missä kaikkiin muihinkin yrityksiin ja työyhteisöihin. Poikkeusaikana muutosjohtamisen haasteilta ei ole tässäkään yrityksessä vältytty.

Toimistoilta kotikonttoreille

OK Perinnässä hyvän taustatuen vanhojen tuttujen toimintamallien pikapäivitykseen on antanut vahva luottamus, matala hierarkia ja hyvä yhteishenki, joita yritykseen on pitkäjänteisesti rakennettu jo aikaisempinakin vuosina.

Ihmisten siirtyminen pikavauhdilla työpaikalta kotikonttoreille ja tapaamisten muuttuminen täysin virtuaalisiksi ovat vaatineet tälläkin työpaikalla nopeaa uuden opettelua, niin henkilöstöltä kuin johdoltakin. Nopea muutos ja uudenlaisten haasteiden ratkominen yhdessä edellyttää aina luottamusta, positiivista asennetta ja inhimillisyyttä – ja nämä ovatkin tässä työyhteisössä onneksi kunnossa.

”Asenne on meillä ollut se, että tästäkin selvitään”, sanoo henkilöstöjohtaja Terhi Rasku. Virheitäkin voi sattua, kun kiireessä tehdään, mutta silloinkin on hyvä myöntää asia ja korjata suuntaa.

OK Perinnän TOP3 johtamisen käytäntöä poikkeusaikana

  1. Osoita, että luotat. Etätyötä oli tehty OK Perinnässä jo ennen kevään myllerrystäkin. Ihmisten siirtyessä keväällä enemmän kotikonttoreille etätyön pelisäännöt sanoitettiin luottamuksen ja jouston varaan: työpäivä on nyt mahdollista rakentaa itse joustavasti ja oma elämäntilanne huomioiden.
  2. Kysy ja kuuntele. OK Perintä selvitti kriisin ensimmäisessä aallossa ihmisten työn sujumisen edellytykset kotona: tekniikkaan, ergonomiaan ja jaksamiseen haluttiin kiinnittää heti huomiota. Palautteiden perusteella oli mahdollista tarjota tukea ja vastauksia esille tulleisiin akuutteihin pulmiin.
  3. Keskustele ja ole läsnä. Yhdessä tekemisen kulttuuria voi viedä virtuaaliseenkin maailmaan. OK Perinnän viestintäkanavissa ryhdyttiin uudessa tilanteessa jakamaan vinkkejä mm. ergonomian parantamiseksi, muistutettiin liikunnan merkityksestä ja aloitettiin yhteiset virtuaalikahvitauot ja henkilöstön itsensä vetämät taukojumpat Teamsissa.

Kirjoittaja:

Siina Kiehelä
puh. +35850 5631 914

OK Perintä sai marraskuussa 2020 jo toistamiseen Future Worksplaces -tunnustuksen. Tunnustus ansaitaan, kun työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.