Tamperelainen Geniem kertoo kotisivuillaan rakentavansa ”Digitaalisia palveluita suurella sydämellä”. Kun geniemläisen kohtaa, tietää, että he rakentavat myös yrityskulttuuriaan sillä suurella sydämellä. Geniem työllistää tänä päivänä 59 innostunutta ihmistä. Vuoden 2019 liikevaihto näyttää 15 %:n kasvua edellisvuoteen nähden, mutta taloudellisia lukuja tärkeämpää on kasvu geniemläisten kanssa. Lupaus siitä, että maanantaina hymyilyttää yhtä paljon kuin perjantaina, on systemaattisen yrityskulttuurityön ansiosta totta. “On tärkempää, että työntekijöillä on hyvä olla ja he viihtyvät työssään, kuin se, että firmalle tulee tulosta. Tulos tulee tyytyväisten työntekijöiden kautta”, lupaa toimitusjohtaja Tuomas Kumpula vanhoille ja uusille geniemläisille.

Geniem teetti joulukuussa 2019 ensimmäisen kerran Siqni-henkilöstökyselyn saadakseen lisää ymmärrystä työntekijöilleen merkityksellisimmistä asioista Geniemillä. Hienojen Siqni-tulosten myötä Geniem ansaitsi itselleen – heti ensimmäisellä kerralla – Future Workplaces 2020 -tunnustuksen hienosta työstään yrityskulttuuriin panostamisessa.

Olemme ylpeitä ihmisistämme ja yrityskulttuuristamme

Geniemin HR Lead Essi Wäck kertoo yrityskulttuurin suurimman ylpeydenaiheen olevan ihmiset itsessään. Ihmiset Geniemillä mahdollistavat avoimen keskustelukulttuurin, jossa myös vaikeista asioista voidaan puhua. Vaikka yritys on kasvanut, on kulttuuri pysynyt avoimena ja hyvä fiilis vain vahvistunut. Rekrytointia helpottaa se, että ihmiset ovat kuulleet Geniemistä hyvää ja aitoja asioita, jotka houkuttelevat oikeanlaisia ihmisiä rekryprosessiin. Essi kertoo myös, että Geniemin yrityskulttuuri ei puhuttele kaikkia ja siksi siitä on tärkeää olla avoin alusta asti: ”On hienoa, että yritykset rakentavat oman ja ihmistensä näköisiä yrityskulttuureita. Silloin meille kaikille löytyy hyvä match!”.

Tehdään yhdessä ja laitetaan tiimi etusijalle!

Vaikka Geniemin työntekijät myös Siqninkin mukaan ovat hyvin tyytyväistä ja motivoitunutta porukkaa, löytää Essi ja Geniemin kulttuuritiimi aina jotain kehitettävää: ”Tulemme tänä vuonna panostamaan erityisesti tiimityön kehitykseen ja tukemiseen. Työnkuvien selkeytystä tulee tehtyä siinä samalla, sillä teemme kaiken työmme tiimeissä. Yksilöitä haluamme tukea hyvin hiotulla perehdytyksellä sekä henkilökohtaisen kehittymisen entistäkin selkeämmällä suunnittelulla.”

Miksi Geniemillä työntekijöille merkitykselliset asiat sitten toteutuvat jo nyt niin hyvin?

”Tuomas ja Hannu yrityksen perustajina ovat näyttäneet esimerkin siitä, että täällä saa tosiaan olla oma itsensä. Meillä uskalletaan itkeä ja nauraa ja haavoittuvaisuuden näyttäminen on ok. Jokainen työntekijä voi aidosti valita missä työnsä haluaa tehdä. Geniem ei vain salli, vaan jopa kannustaa työntekijää miettimään itse, milloin ja missä on järkevintä tai mukavinta työskennellä. Etätöitä paljon tekeville olemme ostaneet näytöt kotiin, jotta etätyökonttorin puitteet olisivat kunnossa. Sellainen kultainen sääntö meitä etätyössä ohjaa, että aina on huomioitava muu tiimi hyvin. Ja siinä me palaamme avoimuuteen ja viestintään, joissa olemme porukkana onnistuneet hyvin!”, arvioi Essi.

Geniemillä kulttuurityö jatkuu ja kevään aikana on tarkoitus lähteä porukalla mökkiretriitille pohtimaan kehitysaskeleita yhdessä. Työntekijöille merkitykselliset asiat ovat agendalla silloinkin hauskan yhdessäolon lisäksi! Tutustu tarkemmin Geniemin kulttuuriin.


The Siqnificant Company antoi Geniem Oy:lle joulukuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Emmi Kantonen
puh. +35850 3708 419