Dittmar & Indrenius, eli “Dittis”, on reilut 90 henkilöä työllistävä asianajotoimisto Helsingin Esplanadilla. Kysyimme Dittiksen työntekijöiltä Siqni-kyselyllä, mitkä asiat heille ovat niitä kaikista merkityksellisimpiä työpaikallaan. Tulokset kertovat varsin mielenkiintoisen tarinan, asianajotoimistoksi hyvin epätyypillisestä yhteisöstä.

Merkityksellisimpien asioiden Top10-listalla erityisinä vahvuuksina korostuvat Dittiksellä työpaikan vahva yhteishenki, ammattitaitoiset kollegat sekä työyhteisö, jossa voi olla oma itsensä. Mielekkäät työtehtävät ja työn sekä vapaa-ajan yhdistäminen nousevat dittisläisten prioriteeteissa aivan kärkeen, ja niiden toteutuminen työpaikalla on myös melko hyvällä tolalla. Näitä tuloksia vasten, ei liene yllätys, että 93% dittisläisistä kokee koko tähänastisen työelämän huippukokemuksensa olevan juuri nykyiseltä työpaikaltaan, Dittikseltä.

“Meillä on töissä ihmisiä, joista monet ovat jo alallaan Suomen parhaita osaajia tai joilla on potentiaalia kehittyä sellaisiksi. On innostavaa työkennellä yhdessä sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat auttaa minua kehittämään osaamistani ja joita minä voin auttaa kehittämään omaa osaamistaan. Tällä tavoin vaikeisiinkiin toimeksiantoihin löytyy ratkaisu.” -Dittiksen työntekijä 

 

Yrityskulttuurin kulmakivet HR-työn punaisena lankana

Dittisläinen asianajotoimisto ei ole syntynyt itsestään, vaan sen eteen on tehty vuosien varrella paljon systemaattista ja tavoitteellista työtä:

“HR:n työ on ikään kuin arkkitehdin työtä, jossa luodaan rakenteita tukemaan haluamaamme kulttuuria. Dittikselle onkin vuosien varrella luotu paljon matalan hierarkian mahdollistavia toimintatapoja. Keskusteluun ja kohtaamiseen on riittävän paljon paikkoja, ja suuri osa HR-työstä on Dittiksellä edelleen myös pelipaikkojen luomista vuorovaikutukselle. Työn organisoinnissa painotetaan tiimissä tekemistä, joka osaltaan on tukenut auttamisen ja kollegoiden kanssa sparraamisen luonnollista läsnäoloa arjessa – kaveria ei jätetä!”, kuvailee Dittiksen People & Culture Director Mikael Ahtokari.

Kaikki HR-arkkitehtuuri on rakennettu tinkimättömästi Dittiksen kulttuurin kulmakivien hengessä. Kulttuurin kulmakivet ovat: palo, arvostus, team before individual, kehittyminen ja tavoitteellisuus. Näihin perustuksiin nojaavalla kulttuurilla Dittis tarjoaa työntekijöilleen parasta paikkaa kehittyä ammattilaisena ja ihmisenä.

 

Työntekijäymmärrys auttoi fokusoimaan

Dittikselle jo toistamiseen toteutettu Siqni-kysely auttoi ymmärtämään työntekijöille merkityksellisimpiä asioita:

“Kyselyn tulokset kirkastivat sen tosiasian, että hyvä työilmapiiri syntyy työn äärellä; merkityksellinen työ on dittisläisille se ykkösjuttu. Ihmisille pitää luoda onnistumisen edellytykset päivittäisessä työssä, sekä mahdollistaa heille oman työn organisointi. Siqnin tulokset auttoivat myös ymmärtämään, että merkitykselliset asiat voivat vaihtua eri ajankohtina; ne eivät ole staattisia, vaan aina kytköksissä erilaisiin organisaation ja elämän tilanteisiin. Kun kehityskohteiksi nousseita tärkeitä asioita hoidetaan kuntoon, vapautuu organisaatiossa energiaa keskittyä muihin asioihin”, pohtii Mikael Ahtokari, ja summaa lopuksi: “Meidän näkemys on, että kun me yrityksenä halutaan hyvää meidän ihmisille, niin se näkyy myös meidän asiakkaille.”


The Siqnificant Company antoi Dittmar & Indreniukselle huhtikuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Mona Rundberg
puh. +35840 5923 401

Oliko artikkelimme hyödyllinen?

Tilaa meidän uutiskirje, niin saat uudet artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi!