Niin. Pohjois-Tapiolassa sijaitseva, otaniemeläiset juuret omaava Otaverkko on juuri sellainen: Tolkun työpaikka. Otaverkolla asiat on aina tehty ihmiset edellä, eikä Otaverkossa ole mitään keinotekoista, kikkailevaa tai turhaa. Otaverkko on yhdellä sanalla kuvattuna: aito.

Otaverkko Oy on tietoliikenteen ja tietotekniikan asiantuntija- ja palveluyritys.

Tällä hetkellä Otaverkko työllistää 25 työntekijää. Työsuhteet Otaverkolla ovat pitkiä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että työntekijöiden tekeminen on kehittynyt yrityksen mukana. Ja siitä, että Otaverkko on työntekijöille se ”toinen” perhe.

Toinen perhe? Kyllä. Sellainen, jossa sinut hyväksytään, juuri sellaisena kuin olet. Perhoskeräilijänä, hevidiggarina tai jopa entisenä skapparina. Siqni-työntekijäymmärryskyselyssämme väittämä ”Työympäristö, jossa voi olla oma itsensä” nousee Otaverkolla kuudenneksi tärkeimmäksi motivaatiotekijäksi ja se toteutuu (akselilla 0-100), arvolla 95 ja kuulkaa se on melkoisen hyvä toteuma se. Vahva yhteishenki on otaverkkolaisille toiseksi merkityksellisin tekijä ja hyvin toteutuu sekin, kuin myös työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu.

Otaverkon tekemisen keskiössä on siis ihminen, olipa kyseessä asiakas tai työntekijä. Tekemisen tapaa ohjataan Otaverkon arvoilla, jotka on sanoitettu otaverkkomaisen konstailemattomasti:

  • Ota opiksi
  • Ota koppi
  • Ota aloite
  • Ota huomioon
  • Ota mukaan
  • Ota selvää

Jokainen työntekijä Otaverkolla tietää yrityksen arvot. Ne koetaan myös omiksi kuten seuraava työntekijän avoin palaute Siqni-kyselyssämme kertoo:

Otaverkossa kuten kaikissa työskentelemissäni yrityksissä on asetettu arvot joiden mukaan toimitaan. Se mikä täällä on poikkeuksellista, on se, että arvoista puhutaan myös työhaastatteluiden jälkeen ja niitä pyritään soveltamaan. Arvot ovat selkeät ja niiden perusteella myös tehdään työpaikkaan liittyviä päätöksiä parempaan suuntaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni koen että yrityksen kertomat arvot merkitsevät jotain. -Otaverkon työntekijä

Arvoilla rakennetaan vahvaa otaverkkolaista kulttuuria. Sellaista, joka ohjaa kaikkia työntekijöitä yrityksen arjessa. Kulttuuri vaatii työntekijältä paljon. Se edellyttää vastuun ottamista ja sen kantamista, haastamista, jatkuvaa oppimista ja kaverin auttamista. Kulttuurin ytimessä on kuitenkin aina ollut inhimillisyys. ”Me olemme halunneet rakentaa Otaverkosta alusta alkaen hyvän työpaikan, sellaisen, jossa työntekijät voivat kasvaa ja jossa he voivat olla sitä mitä ovat: hyviä ihmisiä” toteaa yrityksen toimitusjohtaja Tuomo Karhapää.

Me voimme, iloksemme todeta, että tutkimusten valossa Tuomo ja muut otaverkkolaiset ovat siinä onnistuneet.


The Siqnificant Company antoi Otaverkolle maaliskuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Panu Luukka
puh. +35840 5300 889

Oliko artikkelimme hyödyllinen?

Tilaa meidän uutiskirje, niin saat uudet artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi!