Compilen

Ohjelmistokehitysyritys Compilen verkkosivuilla vieraillessa, ensimmäinen lause, joka tulee vastaan on: ”Walk the talk”. Samankaltaiseen fiilikseen törmään, kun puhumme ensimmäistä kertaa Compilen Mikan, Juhan ja Tuulin kanssa Siqnin mahdollisesta toteuttamisesta. Neuvottelemme toteutuksesta ja Juha sanoo ”puhumme hetken kolmisin ja palaamme sinulle ihan pian”. 15 minuuttia myöhemmin Juha soittaa ”lähdetään liikkeelle”. Siinä oli jonkinlainen jämptiys; ”Walk the talk”.

Compilella oli fiilis siitä, että he ovat hyvä työpaikka. Nyt he tietävät, että ovat erinomaisen hyvä työpaikka heidän ihmisilleen. Compile saavutti nimittäin ensikertalaisena Future Workplaces -sertifikaatin. Tapasimme uudestaan ja puhuimme siitä, mikä tekee Compilesta hyvän työpaikan.

Compile tiedostaa sen, että kun yritykset kasvavat, alkuperäisistä arvoista ja asiakaslupauksista voi olla vaikea pitää kiinni.

”Monessa yrityksessä on riskinä, että voimakkaan kasvun myötä aletaan joustamaan tärkeistä asiakaslupauksista, tingitään laadusta tai osaamisesta. Eli luovutaan arvoista joiden varaan yritys ja sen asiakaslupaus on rakennettu. Compilessa tämä ei ole vaihtoehto, me emme tee kompromissejä näin tärkeässä asiassa”, Compilen Ilkka kertoo.

Compilen kaikki työntekijät ovat heidän omiaan ja laatuun sekä osaamisen kehittämiseen panostetaan voimakkaasti. Compilen ytimessä ovat tyytyväiset työntekijät ja se, että jos pidetään huolta heistä ja heidän hyvinvoinnistaan, se heijastuu aina asiakkaisiin asti. Asiakkaat ovatkin erittäin tyytyväisiä – asiakastyytyväisyyskyselyjen tulos on 4,6/5.

Iltasanomien kakkosuutinen

Compile ei ujostele sillä, että he haluavat maksaa kovia palkkoja. Niin kovia, että pääsivät puhumaan aiheesta Iltasanomiin asti.

”Raha on ihmisille iso tyytyväisyystekijä. Sen takia kanavoimme ison osan yrityksen tulovirrasta takaisin meidän ihmisiin. Raha itsessään ei tietenkään riitä, vaan ihmiset haluavat päästä tekemään mielenkiintoisia ja merkityksellisiä hankkeita. Lisäksi meidän vastuullamme on jatkuva osaamisen kehittäminen”, Mika kertoo.

Compile mahdollistaa isoja palkkoja muun muassa sillä, että he eivät investoi ydinkeskustan isoihin toimitiloihin, jätskikoneisiin tai biljardipöytiin, vaan keskittyvät yksinkertaisiin asioihin: mihin projekteihin ihmiset pääsevät mukaan, mitä niissä voi oppia ja palkitsemiseen.

Compilen selkeä kehityssuunnitelma

”Walk the talk” tarkoittaa, kuten todettiin aiemmin, että kehitystyö ei saa loppua. Compile tulee panostamaan työntekijäkokemuksen kehittämiseen Siqnistä saatujen datojen perusteella.

”Siqni antoi meille selkeämmän näkyvyyden ihmisille tärkeisiin asioihin. Tämän pohjalta on helppo panostaa vielä entistä enemmän osaamisen kehittämiseen ja viestintään. Me valitsemme mieluummin kaksi asiaa mitkä tehdään tosi hyvin, kuin 10 mitä tehdään keskinkertaisesti”, Ilkka kertoo.


The Siqnificant Company antoi Compile Oy:lle marraskuussa 2020 Future Workplaces –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja: 

Andy Lundström
puh. +35844 3200 362