Cloud2:n

Pilvitalo Cloud2 haluaa olla paikka, jossa työntekijöillä ja asiakkailla on hyvä olla. Suomen parasta pilviosaamista tarjoava yritys työllistää yli 40 osaajaa. Mielenkiintoiset projektit, mahdollisuus oppia muiden rautaisten ammattilaisten imussa, arvostava työympäristö sekä vaikuttamismahdollisuudet tekevät Cloud2:sta mieluisan työpaikan omille talenteilleen.

Alkuvuodesta 2020 pilvitalo aloitti yrityskulttuurimatkan yhdessä Leidenschaftin kanssa, jonka myötä myös muotoiltiin Cloud2:n arvot. Yrityksen DNA:ssa oleva välittäminen ja inhimillisyys sanoitettiin poikkeukselliseksi sydämellisyydeksi.

HR-päällikkö Isabella Pikkaraisen mukaan tuoreimmat Siqni-tulokset vastasivat pääpiirteittäin odotuksia. Edellisiin tuloksiin verrattuna lähes kaikki osa-alueet olivat joko nousseet tai vähintään säilyneet ennallaan. Liekki-indeksi oli huikean korkea, 88. Pikkarainen on iloinen ja yllättynytkin siitä, kuinka korkeat tulokset olivat huolimatta etäajan tuomista haasteista ja jatkuvasta muutoksesta.

”Sydämellisyys on tämän porukan kasaava liima. Meillä on jalat maassa, sydän paikallaan ja uskallus unelmoida. Kapinoimme toimimatonta vastaan ja suhtaudumme pilveen intohimoisesti.”

Hyvä työpaikka ei syntynyt sattumalta

Sisäänrakennettujen arvojen kirkastaminen ja sanoittaminen on auttanut kulttuurin systemaattisessa johtamisessa. Arvot näkyvät pienissäkin arjen teoissa ja niitä tuetaan myös rakenteilla. Kehu kaveria -botissa onnistumiset liitetään siihen arvoon, joka kyseisessä toiminnassa toteutuu. Yrityksessä käydään myös unelmakeskusteluja, joissa tuodaan esiin uratavoitteita ja osaamisen kehittämistä.

Siqni on osana johdon OKR:ää. Johtamisen ja esihenkilötyön kehittämiseen on panostettu myös ulkopuolista valmennuspalvelua hyödyntäen. Isabella Pikkaraisen mukaan tämä näkyy myös Siqni-tuloksissa: esihenkilötyöhön ja johtamiseen ollaan Cloud2:lla erittäin tyytyväisiä.

Hyvä työpaikka ei synny sattumalta. Cloud2:n salaisuus on systemaattisuus ja johdonmukainen kulttuurityö. Pikkaraisen mukaan tärkeintä on aito kiinnostus ihmisiin, silloin tavat ja keinot kyllä löytyvät.

”Koskaan ei saa pysähtyä. Työ ei lopu hyviin tuloksiin, vaan niiden ylläpitäminenkin vaatii jatkuvaa työtä. Saatikka kehittäminen.”

____

The Siqnificant Company antoi Cloud2:lle maaliskuussa 2021 Future Workplaces –sertifikaatin jo toisena peräkkäisenä vuotena. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Työvälineenä työntekijäkokemuksen tason selvittämiseen, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.