Vuoden 2019 ensimmäinen Siqni-kysely tehtiin TBWA\Helsingille. He olivat myös ensimmäinen organisaatio, joka osallistui Future Workplaces 2020 -tutkimukseen, saavuttaen huikeilla tuloksillaan välittömästi myös Future Workplaces -sertifikaatin! TBWA operoi äärimmäisen kilpaillulla markkinalla, jossa tuotokset ovat luovaa sisältöä ja digimaailman osaamista. Tämä asetelma takaa melkoisen mielenkiintoisen lähtökohdan henkilöstökyselylle, sillä henkilöstökyselyn tulosten tulee kertoa, miten henkilöstölle luodaan ympäristö, jossa he voivat innovoida aivan uusia konsepteja ja sisältöjä, pärjätä alan vuotuisissa kilpailuissa sekä tuottaa arvoa asiakkaille. Tekeminen on siis korostetun riippuvainen henkilöstön vireestä ja motivaatiosta!

TBWA\Helsingin vahvuudet työnantajana

Siqni-henkilöstökyselyssä selvitetään, mitkä asiat ovat henkilöstön motivaation ja työhyvinvoinnin kannalta ne kaikista tärkeimmät ja kuinka hyvin ne tällä hetkellä organisaatiossa toteutuvat. Käydessämme läpi henkilöstölle tärkeimpien asioiden TOP10 listausta TBWA:n toimitusjohtaja Sami Tikkanen totesi: ”Nyt olemme oikeiden asioiden äärellä!”

”Olemme onnistuneet houkuttelemaan alan parhaita ihmisiä. Siksi töihin on mukava tulla joka aamu. Kyse on toki ammattitaidosta, mutta ehkä enemmän vielä asenteesta, jolla asioita ratkotaan.” Kertoo eräs TBWA:n työntekijä.

Erityisen hyvin TBWA on onnistunut kovatasoisten ammattilaisten kasvattamisessa sekä rekrytoinnissa, sillä Siqni-kysely kertoi työntekijöiden arvostavan ammattitaitoiset kollegansa äärimmäisen korkealle. Myös työpaikan yhteishenki ja mahdollisuus olla oma itsensä nousevat selkeiksi vahvuuksiksi TBWA:n kulttuurissa. Henkilöstö sitoutuu, kun työkavereina on kovia osaajia, ja tiimihenki on kohdallaan. Tällainen kulttuuri mahdollistaa TBWA:lla kollegoilta oppimista ja tarjoaa myös kilpailuetua markkinalla!

Siqnin kautta löydetyt kehityskohteet

Kehitystoimia päätettiin TBWA:lla lähteä tekemään henkilöstölähtöisesti, heidän toiveiden ja ideoidensa perusteella. Erilaista avointa palautetta ja konkreettisia kehitysideoita Siqnin kautta saatiinkiin TBWA:lle jopa 31 sivua! Siqnin mukaan työntekijöille tärkeää oli sekä henkilökohtaiset kehitysmahdollisuudet että uraportaat, joihin toivottiin entistä enemmän panostusta. Näihin osa-alueisiin siis keskitytään erityisellä tarmolla vuoden 2019 aikana. TBWA palkkasi vuodenvaihteessa Terhi Kankaan vastaamaan ihmisten kehittymisen sekä työntekijäkokemuksen kehittämisestä ja Siqni antaa hänelle juuri oikeanlaista dataa ja ymmärrystä kehitystyön tekoon.

Ensimmäiset askeleeni uudessa roolissani on luoda meidän tärkeisiin perusprosesseihin kuten rekrytointi- ja perehdyttämisprosessiin struktuuria sekä ketteröittää tekemistä asianmukaisin työvälinein. Tulemme kevään aikana panostamaan meidän esimiestyön tasalaatuisuuteen, suorituksen johtamisen elementtien jalkauttamiseen sekä upean kulttuurimme vahvistamiseen käytännön tekemisen kautta.

Kun HR on selvästi muuttumassa talenttien johtamisesta työntekijäkokemuksen johtamiseen, on työntekijäkokemus nähtävä polkuna, joka alkaa siitä, kun työntekijää kontaktoidaan ensimmäisen kerran ja päättyy siihen, kun lähtökeskustelu on käytynä ja työntekijä siirtyy kohti seuraavaa etappia.  Koen, että työntekijäkokemuksen polku koostuu monista yksittäisistä ja pienistäkin asioista, joihin pyrin omalla tekemiselläni vaikuttamaan.” Kertoo Terhi.

FutureWorkplaces -sertifiointi kertoo erityisesti siitä, että yritys ja tässä tapauksessa TBWA\Helsinki haluaa panostaa työntekijäymmärrykseen ja sitä kautta rakentaa voittavaa yrityskulttuuria työntekijöiden kanssa yhteisistä lähtökohdista!

Erään TBWA:laisen suusta: ”Luovuus, innovointikyky ja uudenlainen tekeminen ovat aivan omalla tasollaan. Talosta löytyy aivan käsittämätön määrä osaamista, mistä cocktailista syntyy maailmanluokan toteutuksia. Meillä on kyky viedä hullut ideat myös käytäntöön, saada ulostuloja ja herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti.”

 


The Siqnificant Company antoi TBWA:lle tammikuussa 2019 Future Workplaces 2020 –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksen hyvällä työntekijäymmäryksellä. Työvälineenä yrityksen saavuttamaan työntekijäymmärryksen tasoon, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.

Kirjoittaja:

Mikko Koskinen
puh. +35841 4374 003

Oliko artikkelimme hyödyllinen?

Tilaa meidän uutiskirje, niin saat uudet artikkelit jatkossa suoraan sähköpostiisi!