Zurelaiset Zafarilla Budapestissa 2019. Seuraavia reissuja odotellaan innokkaina.
Zuren asiantuntijat neuvovat, rakentavat ja tukevat asiakkaitaan liittyen Microsoft Azureen. Yhtiöllä on tiukka teknologiafokus, punainen lanka, jota seurata, josta keskustella ja jonka parissa kehittyä. Azuren suosion ja kehityksen myötä myös Zure on kasvanut ja kehittynyt kymmenessä vuodessa lähes 70 kokeneen ammattilaisen yhteisöksi. Valtaosa työntekijöistä on kehittäjä/arkkitehteja, mutta tiimissä on myös palvelumuotoilijoita, ylläpitoporukkaa ja hallintoa.
Uuden tekeminen on Zurelle ominaista, ihmiset pääsevät oppimaan, kasvamaan ja mokailemaankin. CEO Sakari Nahin mukaan jatkuvaa oppimista ja muutosta korostetaan rekrytoinnista lähtien.
”Emme ole kaikille täydellinen työpaikka. Meillä liiketoimintaa tehdään uutta luomalla, ei varmaa kaavaa toistamalla. Zurelaiset innostuvat haasteista, se yhdistää tätä porukkaa.”
Kohtaamisia ja oppimista tuetaan rakenteilla
Sakari Nahi myöntää, että oppimisen ja muutosvalmiuden tukeminen ei ole aina helppoa. Jatkuvan oppimisen tueksi Zuressa on seitsemän kiltaa, joissa omalla porukalla työstetään ajatuksia, ideoita ja lähestymistapoja ongelmanratkaisuun. Frontend-killassa voidaan käydä läpi, miten tietty ongelma ratkaistaan mobiilisovelluksessa, Design-killassa miten suunnittelu fasilitoidaan asiakkaalla. Kiltojen vetäjät saavat itse päättää onko kyseessä pakollinen koulutus vai kevyempi läpikäynti vain kiinnostuneille. Killat ovat merkittävä osa Zuren oppimista ja sen varmistamista, että pysytään ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi on tulossa.
”Killat ovat iso juttu. Meillä on käynyt munkki siinä, että jengi on kiinnostuneita draivaamisesta.”
Sakari Nahi kertoo, että zurelaiset eivät istu asiakkaan luona, eikä heillä ole laskutusvaatimuksia. Sen sijaan toimistolla on viimeisen päälle mietitty työpiste jokaiselle työntekijälle – riippumatta siitä valitseeko tehdä töitä etänä vai toimistolla. Syksyllä toimistoneliöitä Helsingin Citycenterissä kasvatetaan noin 60 prosentilla tiimin kasvettua koronavuoden aikana 20 hengellä. Kun arvoihin kuuluu yhteisöllisyys, on rakenteiden tuettava aitoja kohtaamisia. Joka toinen viikko porukka kokoontuu keskustelemaan yhteisesti firman asioista, siitä miten menee ja mitä voisi parantaa.
Yhteisöllisyys kasvun rakentajana
Kerran vuodessa, zurelaiset matkaavat yhteiselle ulkomaanmatkalle, Zafarille. Tyypillisesti syyskuun alussa järjestettävillä matkoilla käydään läpi tulevaisuuden suuntaa, workshopataan ja ennen kaikkea vietetään aikaa yhdessä. Nahi kertoo, että Zafarin jälkeen on aina tunne siitä, että porukka on hitsautunut yhteen. Tulevaisuudessa, kasvun ja kansainvälistymisen myötä matkat ja kohtaamiset ovat entistäkin merkityksellisimpiä. Zure on juuri avannut toimiston Belgiaan ja suunnitteilla on laajentua muuallekin.
”Olen ylpeä siitä, että koronan iskiessä emme lomauttaneet ketään, vaikka alkuun viidesosa kehittäjistä jäi heti penkille. Teimme yhdessä niin hyvin duunia, että lopulta teimme vuodessa 50 % kasvua ja miljoonatuloksen. Silti fiilis vuodesta ei ole kovin positiivinen. Se osoittaa, että luvuilla ei ole niin paljon merkitystä, niiden perusteella ei voi elää. Olen ylpeä, että jenginä selvittiin.”
Sakari Nahi toivoo esimiesten muistavan, että työhön sitoutuminen on kaksisuuntainen tie. Jos halutaan ihmisen tekevän kaikkensa työkaverien ja firman eteen, on myös firman tehtävä kaikkensa työntekijän eteen. Niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä.
___
The Siqnificant Company antoi Zurelle maaliskuussa 2021 Future Workplaces –sertifikaatin. Sertifikaatti ansaitaan, kun oman työpaikan yrityskulttuuria on johdettu poikkeuksellisen hyvällä työntekijäymmärryksellä. Työvälineenä työntekijäkokemuksen tason selvittämiseen, käytetään Siqni-kyselyä, jolla selvitetään työntekijöille merkityksellisimmät asiat ja niiden toteutuminen työpaikalla.